خواص دمنوش آویشن برای پوست و مو
خواص آویشن بسیار گسترده است به نوعی که از درمان انواع بیماری ها تا سلامت و زیبایی پوست و مو می توان از آن استفاده کرد. این گیاه دارویی بهترین درمان برای عفونت های تمام قسمت های بدن است. آویشن که خواص و فواید آن را در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت یکی از گیاهان پرخاصیت دارویی است که از زمان های قدیم مصرف آن به شیوه های مختلف برای درمان انواع بیماری ها توصیه شده است.
محمد زکریای رازی در کتب خود نوشته است که آویشن نفخ شکن، موجب حرارت بدن و هضم غذا می باشد و جوشانده این گیاه برای درمان اسهال و پیچش روده بسیار اثر گذار است.از آنجایی که آویشن گیاهی ضدعفونی کننده است محلول شستشوی دهان که دارای آویشن باشد در درمان عفونت لثه عالیست .آویشن در درمان سرفه و گلودرد بسیار توصیه شده است و برای معالجه بیماری مجاری تنفس فوقانی از قبیل برونشیت و آسم تاثیرات مفیدی دارد به طوریکه در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد اسپاسم، رفع تنگی نفس و سرفه و سوع هاضمه ودرمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگی های عضلانی استفاده می شود.جوشانده آویشن برای درمان اسهال و پیچش روده بسیار توصیه می شود.دم کرده آویشن برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می کنند،حمام آویشن در طب سنتی به عنوان درمانی التیام بخش به افرادی که دچار گرفتگی و دردهای عضلانی و مفصلی به خصوص روماتیسم هستند توصیه شده است.به دلیل وجود تیمول و کارواکرول در آویشن این گیاه حاوی اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی قوی است.
آويشن گياهي است با نام علمي (Thymes) و به خانواده نعناعيان تعلق دارد. منشأ پيدايش اين گياه حوزه درياي مديترانه است. آويشن گياهي مقاوم، بوتهاي و چندساله است که با گلهایی به رنگ صورتي و بنفش در طبيعت ديده ميشود و زنبورهاي عسل را مجذوب خود ميکند. آويشن برگهايي کوچک با کرکهاي ريزي، ميوههايي بسيار کوچک و به رنگ قهوهاي تيره که درون آن ۴ دانه وجود دارد. برگهاي لوزي شکل آويشن به صورت متقابل بر روي ساقه هاي آن قرار گرفته اند. اين گياه، بويي مطبوع و طعمي تيز دارد که از قديم هم به عنوان دارو و هم براي معطر کردن غذا، خوشبو کردن بدن، دهان، پاها و… از آويشن استفاده ميشده است. مصريان نيز اجساد خود را با آن موميايي ميکردند. امروزه نيز آويشن را به عنوان گياهي معطر مي شناسند. عطر اين گياه به قدري مشامه نواز است که از آن در صنايع آرايشي و بهداشتي در تهيه کرم، لوسيون، دهانشويه، خميردندان، عطر و… استفاده ميکنند.
آويشن سرشار از ويتامين هاي مفيد مانند C و A و منبعي غني از پتاسيم، آهن، کلسيم، منگنز، منيزيم و سلنيوم است. همچنين آنتي اکسيدان هاي قدرتمندي به نام هاي لوتئين، زاکستين و تيمونين را در خود دارد که آن را تبديل به سپري در برابر بيماري ها کرده است. در بين ترکيبات آويشن، دو ماده ارزشمند به نام «تيمول » و «کارواکرول» به چشم مي خورد که باعث ايجاد خواص دارويي آويشن شده است. تيمول داراي خاصيت ضدباکتريايي و ضدقارچي است و با اين خاصيت مي تواند موجودات ريز و مضر موجود در بدن را نابود کند. خواص دارويي آويشن در هر زمان مورد استفاده مردم آن دوران قرار مي گيرد. در زمان هاي گذشته که علم پزشکي پيشرفت چنداني نداشت و دارويي براي درمان عفونت هاي بدن موجود نبود؛ از آويشن براي درمان عفونت-ها استفاده مي کردند. امروزه نيز خواص گياه آويشن بر کسي پوشيده نيست.
خواص آويشن براي مو غير قابل شمارش و غير قابل انکار است. روغن آويشن باعث مي شود که مشکلات مربوط به مو کاهش يابد به علت اينکه آويشن داراي مواد مغذي فراواني است که در تقويت و تحريک فوليکول هاي مو نقش دارند. در اين صورت موهاي سر رشد مي کنند و از ريزش آن ها کاسته مي شود. خواص آويشن براي مو به اينجا ختم نمي شود. فوايد آويشن به رفع شوره سر نيز کمک مي کند. آويشن با خاصيت ضدباکتريايي باعث نابودي باکتري هاي پوست سر شده و در اين صورت از شوره سر نيز خلاصي مي يابيد.
طبق تحقيقات صورت گرفته بر روي آويشن مشخص شده است که اين گياه تأثير مثبتي بر روي بهبود آکنه و جوش دارد. باکتري به نام پروپيوني باکتريوم مولد بيماري هاي پوستي است و باعث ايجاد عفونت بر روي پوست مي شود. آويشن با دارا بودن خاصيت ضد باکتريايي مي تواند اين باکتري هاي مضر را به نابودي بکشاند و براي پوست همچون يک آنتي باکتريال عمل کند. مي توانيد آن را به صورت کرم هاي گياهي، روغن آويشن، بخور آويشن، حمام آويشن و يا روش هاي خوراکي مانند چاي آويشن، دمنوش آويشن و يا عرق آويشن مورد مصرف قرار دهيد و با گذشت زمان تأثير فوق العاده آن را بر روي پوست خود ببينيد.